Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alertă la Galați. Nivelul Dunării a trecut peste cota de atenție și tot crește

Alertă la Galați. Nivelul Dunării a trecut peste cota de atenție și tot crește

Nivelul Dunării a crescut duminică la Galaţi cu trei centimetri peste cota de atenţie, de 560 cm. Fluviul înregistrează un debit de aproximativ 11.100 mc/s, aproape dublu faţă de media multianuală a lunii martie.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Navigatorii sunt obligaţi să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al fluviului pentru a nu produce valuri, în scopul protejării malurilor şi a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Dunărea a ajuns duminică la Galaţi la cota de 563 de cm, cu 3 centimetri peste cota de atenţie, în creştere cu 8 centimetri faţă de sâmbătă, potrivit datelor prezentate de conducerea Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi. Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a precizat că debitul Dunării este de aproximativ 11.100 mc/secundă, în condiţiile în care media multianuală a lunii martie este de circa de 6.700 mc/s.

Totodată, autorităţile au transmis pe 22 martie un aviz către navigatori prin care aceştia sunt obligaţi să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al Dunării pentru a nu produce valuri. "Noi am dat un aviz în 22 martie, am anunţat debitul şi nivelul crescut al Dunării. Astfel, navigatorii nu trebuie să navigheze cu viteză astfel încât să nu producă valuri şi efect de sucţiune, să-şi întărească legăturile când sunt în staţionare şi să asigure serviciul de gardă la bordul navelor, în timp ce gurile de scurgere în Dunăre a apei pluviale de la Dana 16 au fost obturate cu cepuri din lemn pentru ca apa fluviului să nu refuleze pe uscat", a explicat Dorian Dumitru.

Cota de inundaţii pe Dunăre la Galaţi este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.

Comentarii

loading...