23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAmbasadorul Germaniei a decorat un ofițer român pentru eroismul dovedit în Africa

Ambasadorul Germaniei a decorat un ofițer român pentru eroismul dovedit în Africa

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier – Klodt, a decorat un ofițer al Armatei Române pentru eroismul dovedit într-o misiune din Africa.

Potrivit unui anunț postat de Ambasada Germaniei, locotenentul Alin Daniel Rentea a fost decorat de ambasadorul Cord Meier – Klodt, în numele ministrului german al Apărării, Annegret Kramp – Karrenbauer.

„Îi adresăm mulţumiri din inimă locotenentului Alin Daniel Rentea! El a contribuit în timpul misiunii Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) personal şi cu mare grijă la salvarea mai multor soldaţi germani răniţi”, a precizat Ambasada Germaniei.

Ofițerul român a primit, din mâna ambasadorului Germaniei, medalia de bronz a Bundeswehr-ului.

România a contribuit timp de un an la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române.

În prezent, România mai are un singur militar în misiunea MINUSMA, încadrat într-o echipă internațională care desfășoară misiuni de dezvoltare a cooperării civili-militari (CIMIC), în regiunea Douenza-Timbuktu, din Mali, la limita de sud a deșertului Sahara.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă