Ambasadorul Marii Britanii: Regele Mihai, o figură foarte importantă în istoria noastră comună

Ambasadorul Marii Britanii: Regele Mihai, o figură foarte importantă în istoria noastră comună

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a transmis condoleanțe Familiei Regale a României, Guvernului și poporului român în contextul decesului Regelui Mihai și a subliniat că fostul suveran a fost o figură foarte importantă a istoriei comune a celor două țări.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Condoleanțe din partea Guvernului Marii Britanii pentru Familia Regală a României, Guvernul României și poporul român. Regele Mihai a fost o figură foarte importantă în istoria noastră comună. A luptat împotriva comunismului, a fascismului, a avut legături foarte strânse cu Marea Britanie. E o perioadă foarte tristă și suntem alături de România", a declarat Brummell după întâlnirea ambasadorilor statelor membre UE cu președintele Klaus Iohannis.

 

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

 

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

 

Trupul neînsuflețit va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

 

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș.

 

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...