Amenzi colosale pentru neregulile găsite. Cluburi și magazine, sancționate de pompieri

Amenzi colosale pentru neregulile găsite. Cluburi și magazine, sancționate de pompieri

Pompierii au dat amenzi în valoare de peste 1.250.000 de lei în această lună şi au identificat 131 de spaţii care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, intensificând controalele în cluburi, baruri, restaurante sau mall-uri, conform IGSU.

Rl online 0 comentarii

IGSU spune că în perioada 30 noiembrie - 19 decembrie inspectorii de prevenire au intensificat verificările şi au făcut 659 de controale în cluburi, baruri, discoteci, restaurante, supermarketuri, mall-uri, hipermarket-uri sau biserici, în urma cărora au fost constatate 2.825 de deficienţe. 

Inspectorii de prevenire au identificat 131 de spaţii care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au reuşit înlăturarea a peste 530 de probleme care ar fi putut duce la producerea unor situaţii de urgenţă. Pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, au fost aplicate 318 amenzi în valoare de 1.245.800 de lei.

Pe timpul verificărilor, la o unitate din în judeţul Braşov care desfăşura activităţi de comerţ au fost depistate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, fiind dispusă opirea funcţionării.

Conform IGSU, zilnic, în perioada Crăciunului, peste 5.100 pompieri cu 2.900 mijloace tehnice vor asigura intervenţia imediată în caz de urgenţă, iar alţi peste 10.000 salvatori vor putea fi alertaţi, la nevoie. Totodată, la nivel naţional sunt mobilizate 280 de echipaje SMURD. 

Pompierii reamintesc că cele mai multe incendii la locuinţe au drept cauză coşurile de fum necurăţate, instalaţiile electrice improvizate sau cu defecţiuni, precum şi mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, potrivit news.ro.

Comentarii

loading...