20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialAmplă acțiune de combatere a traficului cu țigări

Amplă acțiune de combatere a traficului cu țigări

Conform sursei citate, vineri seara, în jurul orei 21,00, la nivelul STPF Maramureş s-a declanşat o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a depistat pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei două persoane care transportau mai multe pachete cu ţigări în două genţi voluminoase.

Existând suspiciuni că acestea transportă produse de provenienţă extra comunitară, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea celor doi şi efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor.

Astfel, a fost descoperită cantitatea de 500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Ţigările au fost confiscate, iar cei doi maramureşeni, în vârstă 31, respectiv 32 de ani, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Brodina au descoperit și ei la aproximativ 1,5 km de frontiera de stat un autoturism de teren abandonat, înmatriculat în Marea Britanie, în care s-au observat mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.920 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 116.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului au descoperit într-un şopron din apropierea frontierei de stat, ascunse, 1.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 22.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în ambele cazuri se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot vineri, în jurul orei 19,30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean de 35 de ani, conducând un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în Polonia.

Asupra lui a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în caroseria maşinii, cantitatea de 193 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 900 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei, iar autoturismul a fost confiscat deoarece avea confecţionat loc special amenajat pentru transportul ţigărilor.

 

 

 

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă