19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialAngajaţii Penitenciarului Poarta Albă nu au apă curentă, toalete și stau în...

Angajaţii Penitenciarului Poarta Albă nu au apă curentă, toalete și stau în ture câte 12 ore

Angajaţii Penitenciarului Constanţa – Poarta Albă acuză condiţiile proaste de muncă şi solicită ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să intervină pentru îmbunătăţirea situaţiei din unitatea de detenţie.

Printr-o scrisoare deschisă înaintată lui Toader, Sindicatul Naţional SINPEN2016 de la Poarta Albă susţine că agenţii de serviciu nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore.

“La nivelul Penitenciarului Constanţa – Poarta Albă există nemulţumiri ale personalului în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor de muncă, existând frecvent situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice”, se arată în scrisoarea deschisă înaintată ministrului Justiţiei.

Sindicaliştii acuză, de asemenea, scăderea dramatică a fondurilor alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din penitenciare.

Aceştia îl invită pe Tudorel Toader la Constanţa, pentru a purta un dialog pe problemele salariaţilor din sistemul penitenciar, se mai menţionează în scrisoare.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă