10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialAnisie protejează plagiatul lui Despescu

Anisie protejează plagiatul lui Despescu

Cotidianul național “România liberă” a adresat o solicitare Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), sub care funcționează Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), în baza Hotărârii de Guvern 681/2018 și a Ordinului Ministrului Educației Naționale 3482/2016, verificarea pentru plagiat a tezei de doctorat susținută la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” de către secretarul de stat Bogdan Despescu.

După mai multe săptămâni, ni s-a răspuns că se așteaptă un Ordin al ministrului Educației și Cercetării.

“Vă informăm că în data de 23.06.2020 a fost publicat OMEC 4621/23.06.2020 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare prin care a fost abrogat OMENCS 3482/2016 care avea în Anexa nr. 2 cadrul legal de soluționare a sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existența plagiatului în cadrul unei teze de doctorat și este în curs de adoptare un nou ordin de reglementare a soluționării sesizărilor”, se arată într-un răspuns al UEFISCDI, adresat “România liberă”, semnat de Vali Chiriță, expert I AS.

 

Cum se fac jocurile

Cu alte cuvinte, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a blocat orice modalitate prin care se poate solicita CNATDCU verificarea tezei lui Bogdan Despescu pentru plagiat.

Într-un interviu acordat “România liberă”, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, cel care prezidează și ședințele CNATDCU, recunoștea că nu se merge “într-o direcție bună” cu Consiliul.

“Chestiunea este în lucru și nu poate înainta nu doar din cauza pauzei generate de încheierea vechiului mandat și de alegerile noilor comisii, a panelurilor și a noului Consiliu General, ci și de lipsa de la dosar a poziției Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Conform procedurii aflate în vigoare la data semnalării plagiatului, este absolută nevoie de prezența la dosar a acestei piese, adică a poziției universității în cauză. Vom relua solicitarea imperativă a acestui document în septembrie 2020”, declara Ioan Aurel Pop..

Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a stabilit, într-un raport, că teza lui Bogdan Despescu reprezintă un plagiat

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă