Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anul acesta, la Catedrala Patriarhală, nu va mai fi ridicată o cruce de gheaţă

Anul acesta, la Catedrala Patriarhală, nu va mai fi ridicată o cruce de gheaţă

Anul acesta, la Catedrala Patriarhală, nu va mai fi ridicată o cruce de gheaţă

Anul acesta, la Catedrala Patriarhală, nu va mai fi ridicată o cruce de gheaţă din cauza temperaturilor ridicate, ci va fi făcută din cetină şi flori şi se vor sfinţi 12.000 de litri de apă.

Romulus Georgescu 0 comentarii

”Pregătirile pentru sărbătoarea Botezului Domnului sau Epifania au început încă de vineri, din ajunul Bobotezei, Patriarhia Română: Anul acesta nu vom mai avea o cruce de gheaţă la sărbătoarea Botezului Domnului

care este şi o zi de post, de pregătire spirituală. Patriarhia Română a pregătit deja vasele în care va fi pusă apa spre sfinţire, în cadrul slujbei de mâine, care va avea loc după Sfânta Liturghie. Sunt 24 de vase, care vor conţine 12.000 de litri de apă. De asemenea, a fost ridicată o cruce din cerină de brad împodobită cu flori şi busuioc. Din păcate, anul acesta nu s-a putut face o cruce de gheaţă din cauza temepraturilor ridicate”, a explicat, Vasile Bănescu, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Bisericii au precizat că această sărbătoare este de o importanţă spirituală deosebită deoarece este una prin care Dumnezeu s-a revelat. De asemenea, odată cu această sărbătoare, credincioşii se pot uni cu Iisus Hristos prin înnnoirea vieţii şi prin curăţirea morală.

„Apa sfinţită, aghiasma, pe care o vor lua credincioşii sâmbătă, este şi ea simbolul acestei înnoiri pentru că poate fi folosită pe parcursul întregului an de către credincioşi, care o pot bea în zilele de post, pe nămâncate. Ea poate fi băută şi timp de nouă zile de la sărbătoare, în fiecare dimineaţă, tot pe nemâncare şi tot cu ea se sfinţesc casele credincioşilor şi reprezintă un simbol concret al purităţii şi al curăţirii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dat fiind faptul că sărbătaoarea este într-o zi de sâmbătă, iar vremea va fi foarte prietenoasă, este de aşteptat ca şi anul acesta mii de credincioşi să ajungă la slujba de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, dar şi la alte biserici din ţară.

Duminică, 7 ianuarie, creştinii ortodocşi sărbătoresc o altă zi importantă, Sfântul Ioan Botezătorul, care marchează şi încheierea Sărbătorilor de Iarnă.

 

Comentarii

loading...