Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Anul viitor încep schimbări în managementul sistemului judiciar, la instanțe și la parchete

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că în anul 2021 începe un proces de schimbări în managementul sistemului judiciar din România, precum și la instanțe și la parchete.

Mihai Diac 0 comentarii

"Anul 2021 va fi, inevitabil, un an de început al unor mari prefaceri în Justiţie, care se vor întinde pe parcursul câtorva ani", a anunțat, duminică, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Anunțul a fost inclus într-un mesaj dedicat Zilei Justiției din România, care a fost sărbătorită, în acest an, la data de 5 iulie.

''Aceste transformări vor produce inevitabil schimbări în managementul sistemelor judiciare, ale instanţelor şi parchetelor. Pentru aceste schimbări, cu toţii trebuie să fim pregătiţi să înlocuim paradigmele gândite acum 10-15 ani, cu cele care vor opera în următorii 10-15 ani. Sistemele judiciare din toată lumea vor fi prinse în aceste schimbări şi vor fi chemate să facă faţă unor noi provocări, iar pentru aceasta vor trebui să îşi adapteze instrumentele, fie că vorbim de structurile de organizare şi regulamente interne, fie că vorbim de procedurile după care se desfăşoară actul de justiţie. Justiţia noastră nu se poate sustrage unui astfel de fenomen, pentru că este obiectiv implacabil'', a precizat ministrul Cătălin Predoiu.

Comentarii

loading...