3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialApa Nova confirmă că apa de la robinet e bună de băut,...

Apa Nova confirmă că apa de la robinet e bună de băut, în ciuda faptului că are miros de clor

O serie de mesaje difuzate inițial pe rețelele de socializare au încercat să convingă cetățenii Bucureștiului că apa de la robinet nu mai este potabilă.

Mesajele susțineau că operatorul Apa Nova ar fi anunțat acest lucru. Din fericire, singurul comunicat al Apa Nova legat de acest subiect menționează explicit că apa de la robinet este în continuare potabilă.

“Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”, menționează comunicatul oficial emis de Apa Nova.

Mesajele alarmiste distribuite pe internet susțineau că ar fi avut loc un incident, despre care nu se știe dacă ar fi fost chimic sau biologic, dar care ar fi dus la contaminarea apei din rețeaua Bucureștiului. Aceleași mesaje susțineau că există un comunicat oficial (dar care de fapt nu există), în care li se recomandă părinților să nu dea copiilor să bea apă de la robinet și nici să nu folosească această apă pentru gătit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă