Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stația de epurare Roșu  (Foto: Apa Nova)

Stația de epurare Roșu (Foto: Apa Nova)

Apa Nova confirmă că apa de la robinet e bună de băut, în ciuda faptului că are miros de clor

Rețelele de socializare au fost invadate, miercuri, de mesaje alarmiste, care susțineau că apa de la robinet din București nu mai e potabilă.

Mihai Diac 0 comentarii

O serie de mesaje difuzate inițial pe rețelele de socializare au încercat să convingă cetățenii Bucureștiului că apa de la robinet nu mai este potabilă.

Mesajele susțineau că operatorul Apa Nova ar fi anunțat acest lucru. Din fericire, singurul comunicat al Apa Nova legat de acest subiect menționează explicit că apa de la robinet este în continuare potabilă.

"Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi", menționează comunicatul oficial emis de Apa Nova.

Mesajele alarmiste distribuite pe internet susțineau că ar fi avut loc un incident, despre care nu se știe dacă ar fi fost chimic sau biologic, dar care ar fi dus la contaminarea apei din rețeaua Bucureștiului. Aceleași mesaje susțineau că există un comunicat oficial (dar care de fapt nu există), în care li se recomandă părinților să nu dea copiilor să bea apă de la robinet și nici să nu folosească această apă pentru gătit.

Comentarii

loading...