23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialArad, Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei: vor participa 150 de...

Arad, Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei: vor participa 150 de personalități

La eveniment şi-a confirmat participarea şi Magnus Berntsson, preşedintele ARE, care va susţine marţi, începând cu ora 13.30, o conferinţă de presă comună cu preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, şi cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În cursul zilei de marţi, Iustin Cionca şi Gheorghe Falcă vor prezenta în plen strategia de dezvoltare a Aradului, la nivel de judeţ şi municipiu, cu accent pe parcursul european asumat.

În cursul zilei de miercuri, vicepreşedintele CJ, Sergiu Bîlcea, va face o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere arădene la reţeaua europeană de transport.

“Valorile europene reprezintă foaia noastră de parcurs pentru viitor. Ne-am propus ca în aceste trei zile în care Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, găzduieşte Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, să prezentăm participanţilor din câteva zeci de ţări europene imaginea unei Românii puternice, stabile, o Românie a lucrului bine făcut cel puţin dacă ne raportăm la ceea ce se întâmplă în vestul ţării”, a declarat Iustin Cionca.

Potrivit sursei citate, datorită importanţei acordate Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, organism care dictează ritmul şi strategiile de dezvoltare la nivel european, la evenimentele ce vor fi găzduite de municipiul Arad şi-au anunţat, de asemenea, participarea membri ai Corpului diplomatic în România.

Lucrările Plenarei de Primăvară a ARE se vor desfăşura la Palatul administrativ al municipiului Arad, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă