Foto: www.jurnalulolteniei.ro

Foto: www.jurnalulolteniei.ro

Asistenta maternală care a crescut-o pe Sorina, fetița de la Baia de Aramă, a fost concediată

Asistentei maternale care a crescut-o pe Sorina, fetița de opt ani din Baia de Aramă, i se desfăcuse contractul de muncă, anunță presa locală din județul Mehedinți.

Mihai Diac 0 comentarii

Direcția pentru Protecția Copilului din județul Mehedinți îi desfăcuse contractul de muncă asistentei maternale care a crescut-o pe Sorina, înainte ca fetița, acum în vârstă de opt ani, să fie luată cu forța din casa acesteia.

Această informație a fost difuzată de presa locală, care mai susține că asistenta maternală ar fi fost forțată să semneze o declarație că nu dorește să adopte fetița, în perioada cât încă mai era angajată la Direcția de Protecția Copilului. În schimbul semnării respectivei declarații, asistentei maternale i se promitea că nu va fi dată afară - susține aceasta.

Pe plan local, situația delicată în care se aflau Sorina și familia Şărămăt - cea care a crescut-o în ultimii șapte ani - era foarte bine cunoscută, chiar dinainte să izbucnească scandalul care a culminat cu intervenția în forță a unei procuroare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, însoțită de polițiști.

De exemplu, acum o săptămână, în duminica de Rusalii, când Sorina încă se afla la familia Şărămăt, la Baia de Aramă avusese loc un miting în care participanții cereau ca fetița să rămână în România. Mitingul a avut loc însă după ce instanța hotărâse ca fetița să fie încredințată, spre adopție, unei familii din SUA.

După ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți i-a desfăcut asistentei maternale contractul de muncă, autorităţile locale au considerat că fetița Sorina stă ilegal la domiciliul acesteia. Drept urmare, Curtea de Apel a întocmit un dosar de lipsire de libertate, iar acțiunea prin care fetița a fost luată cu forța din casa famiei Şărămăt a avut loc vineri.

Acțiunea de forță a fost realizată de către o procuroare și de polițiști mascați. Înregistrarea video care arată cum a fost tratată fetița de către procuroare, care a produs indignarea opiniei publice, a fost realizată de soţul asistentei maternale.

"Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hotărâre judecătorească definitivă", a informat, pe de altă parte, IGPR.

În urma primelor investigații declanșate, asupra acestui caz, în interiorul Poliției Române, doi dintre polițiștii care au participat la acțiunea de la Baia de Aramă au primit "atenționare", pentru modul defectuos în care și-au îndeplinit atribuțiile.

 

Comentarii

loading...