Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociații de părinți, împotriva mutării Bacalaureatului

Asociații de părinți, împotriva mutării Bacalaureatului

Trei asociaţii de elevi spun că nu sunt de.acord cu intenţia Ministerului Educaţiei Naţionale ca probele scrise ale examenului de bacalaureat să aibă loc între 1 şi 4 iulie.

George Dumitrescu 0 comentarii

Elevii susţin că în acea perioadă temperaturile sunt ridicate, iar desfăşurarea examenului poate fi dificilă, rezultatele putând fi afectate din acest motiiv.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a participat, joi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfăşurarea examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale, alături de calendarele aferente acestora.

"Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanţii MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenţia asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfăşurarea examenului în astfel de condiţii fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major", se arată într-un comunicat semnat de Asociaţia Elevilor din Constanţa, Călăraşi şi Maramureş.

Sursa citată precizează că majoritatea unităţilor de învăţământ nu sunt dotate cu aer condiţionat.

"Problema se intensifică în condiţiile în care, în majoritatea unităţilor de învăţământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiţionat, cu precădere în mediul rural, unde şcolile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiţii decente", se mai arată în comunicat.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a propus desfăşurarea Bacalaureatului în perioada 24-28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea Bacalaureatului cu Evaluarea Naţională, în condiţiile în care aceasta urmează a se desfăşura între 18-21 iunie.

"Solicităm public reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale să nu lase elevii să cadă victimele incapacităţii organizatorice şi deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene", se arată în finalul comunicatului.

 

Comentarii

loading...