23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAutobuzele vechi revin în circulație. Crește numărul de vehicule pe liniile din...

Autobuzele vechi revin în circulație. Crește numărul de vehicule pe liniile din București

Parcul de autobuze destinate transportului public în municipiul București a fost sporit de la data de 1 aprilie 2019.

Decizia de suplimentare a vehiculelor de pe unele linii de transport urban a fost luată de Primăria Capitalei, în funcție de numărul de călători de pe traseele respective.

„Acest lucru este posibil datorită creșterii parcului de vehicule prin achiziționarea de autobuze Euro VI de către Primăria Capitalei și prin eforturile STB SA de a scoate din imobilizare vehicule și a le readuce în traseu“, precizează comunicatul transmis de ADTPBI.

Liniile pe care, de la data de 1 aprilie, a crescut numărul de autobuze sunt: 102 (Bulevardul Basarabia – Gara Progresul), 104 (Cora Pantelimon – Opera Națională), 112 (CFR Constanța – Complex Comercial Colosseum), 117 (Cartier Confort Urban – Piața Sfânta Vineri), 133 (Gara Basarab – Bulevardul Tineretului), 137 (Carrefour Militari – Piața 21 Decembrie 1989), 139 (Zețarilor – Piața Leul), 141 (Zețarilor – Vulcan Berceni), 143 (Bucur Obor – Baicului), 168 (Piața Romană – Cartier Constantin Brâncuși), 178 (Cartier Militari – Sala Palatului), 205 (Străulești – Gara de Nord), 220 (Piața Rahova – Vulcan Berceni), 226 (Piața Romană – Depoul Alexandria), 253 (Spitalul Fundeni – Faur), 268 (Valea Oltului – Piața 21 Decembrie 1989), 300 (Bulevardul Nicolae Bălcescu – Clăbucet), 301 (Piața Romană – Jolie Ville Băneasa), 302 (Ghencea – Cartier Fortuna), 304 (Piața Presei – Străulești), 311 (Faur – Piața Rosetti), 323 (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ – Zețarilor), 330 (Faur – Piața Presei), 335 (Faur – Complex Comercial Băneasa), 336 (Complex Comercial Apusului – Piața Rosetti), 368 (Piața Romană – Valea Oltului) și 381 (Piața Reșița – Piața Victoriei).

Cea mai recentă suplimentare semnificativă a numărului de autobuze din București avusese loc pe data de 1 decembrie 2018, când au intrat în exploatare primele 30 de autobuze noi. Primăria Capitalei acoperă integral diferența dintre tariful practicat și costurile reale ale serviciului de transport prestat pe liniile din municipiul București.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București–Ilfov este un organism de cooperare a autorităților publice locale ce are ca scop asigurarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă