11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialAvertizare ANM: cod galben de ger și ninsoare în toată țara

Avertizare ANM: cod galben de ger și ninsoare în toată țara

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie, ora 14:00, în zonele menţionate se vor semnala intensificări susţinute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite şi vizibilitate scăzută. Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m.

Pe de altă parte, un Cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite, este în vigoare de luni dimineaţa de la ora 07:00, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în judeţele menţionate va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Ninsori importante vor fi prezente luni şi marţi în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, care au intrat, începând de la ora 04:00, sub Cod galben, valabil până marţi seară la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, din dimineaţa zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor ţării.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate şi local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea.

La sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

Potrivit unei avertizări meteorologice emise sâmbătă de ANM, valul de frig va cuprinde treptat toată ţara, în perioada 25 februarie, ora 3:00 – 1 martie, ora 10:00, şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă