Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertizare meteo. Risc de avalanșă în Munții Făgăraș și Bucegi

Avertizare meteo. Risc de avalanșă în Munții Făgăraș și Bucegi

Meteorologii avertizează că există risc însemnat de producere de avalanşe în munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, fiind vizată şi zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 111 centimetri.

Rl online 0 comentarii

"Grosimea stratului nou de zăpadă, depus peste crustele mai vechi, va creşte la 20, 25 de centimetri, putând acţiona ca o suprasarcină asupra structurilor de tip placă aflate dedesubt şi declanşând astfel avalanşe pe pantele mai înclinate, atât spontan, riscul fiind amplificat la trecerea turiştilor sau schiorilor", se arată într-o informare remisă marţi, AGERPRES, de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, în masivele Făgăraş şi Bucegi, riscul de avalanşă este moderat.

Comentarii

loading...