21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAvocatul Poporului a fost sesizat de faptul că Guvernul Cîțu include o...

Avocatul Poporului a fost sesizat de faptul că Guvernul Cîțu include o singură femeie

Instituția Avocatul Poporului a primit mai multe sesizări cu privire la faptul că Guvernul Cîțu include o singură femeie, anunță, miercuri, un comunicat de presă transmis de Avocatul Poporului.

Întrucât acest Cabinet include o singură femeie (Raluca Turcan) și 19 bărbați, Avocatului Poporului i se semnealează faptul că, pe această cale, se încalcă principiul egalității de șanse între femei și bărbați.

“Opinăm că, în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, România a armonizat legislaţia specifică, în acord cu reglementările internaţionale şi comunitare în materie, realizând astfel premisele respectării acesteia. Totuşi, chiar dacă realizarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi este un element important în prevenirea şi eliminarea inechităţilor sociale manifestate la nivelul societăţii, Avocatul Poporului apreciază că decizia de desemnare a membrilor Cabinetului este una eminamente politică, care aparţine exclusiv partidelor din coaliţia de guvernare, aceasta urmând a fi confirmată printr-un vot de încredere al Parlamentului”, precizează comunicatul transmis de Avocatul Poporului.

Această instituție precizează că ea poate sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) doar cu privire la conţinutul legilor şi al ordonanţelor – celelalte acte ale Parlamentului nefiind în zona ei de responsabilitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă