Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului, anchetă în cazul unor minori bătuți

Avocatul Poporului, anchetă în cazul unor minori bătuți

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul a patru minori din Comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, bătuţi şi neîngrijiţi de familie

Iulian Budușan 0 comentarii

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul a patru minori din Comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, bătuţi şi neîngrijiţi de familie. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Postul de televiziune regională MDI TV Dâmboviţa şi mai multe site-uri de ştiri au difuzat, în 29 iulie 2018, reportaje privind situaţia a patru copii minori bătuţi, neîngrijiţi de familie care solicită sprijinul autorităţilor pentru a fi luaţi din acest mediu abuziv, reportaje intitulate "Patru copii din Ioneşti, bătuţi, nemâncaţi şi culcaţi pe jos! Vor cu disperare să plece de la tatăl şi bunicul violenţi şi beţivi!", "Strigăt de disperare a unor copii chinuiţi! "Luaţi-ne de aici şi duceţi-ne într-o familie unde să nu fim bătuţi". Potrivit informaţiilor apărute în presă, cei patru copii minori din satul Ioneşti, comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, cereau autorităţilor să-i scape de calvarul prin care trec, fiind crescuţi în condiţii improprii, neavând curent electric şi mâncare, neîngrijiţi şi bătuţi de către de tatăl şi bunicul alcoolici, mama părăsindu-i în urmă cu câţiva ani. Articolele publicate au menţionat şi faptul că, în 27 iulie 2018, autorităţile locale au încercat să intre în domiciliul minorilor, copiii spunându-le funcţionarilor Primăriei comunei Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că vor să plece de acolo, să meargă într-un centru de plasament. Bunicul, aflat în stare de ebrietate, le-a dat afară din curte şi le-a ameninţat pe asistentele sociale, acestea apelând la sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, iar reprezentanţii acestei direcţii le-au informat că nu pot declanşa procedura de preluare în regim de urgenţă decât dacă există dovezi solide şi dacă este alertată poliţia într-un moment în care copiii sunt abuzaţi.

Comentarii

loading...