Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Avocatul Poporului, mesaj de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

Fiecare copil dispărut înseamnă o tragedie şi nimic nu este mai groaznic pentru părinţi decât să rămână în îndoială după dispariţia copilului, se arată în mesajul Avocatului Poporului, transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

"Transmit un mesaj de solidaritate, de încurajare şi de speranţă tuturor familiilor ai căror copii au dispărut voluntar, rătăciţi ori răpiţi", spune Victor Ciorbea.

Potrivit acestuia, orice persoană poate raporta la liniile de urgenţă, inclusiv la 116 000, număr de telefon gratuit pentru apelant, operaţional 24/24, dispariţia unui copil şi poate primi orice informaţie utilă despre modul de instrumentare a cazului. Prin intermediul liniei telefonice 116 000 se asigură suport emoţional, psihologic, social, juridic şi administrativ copiilor dispăruţi şi familiilor acestora.

"Din 2003, 25 mai este dedicat Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi. Această zi s-a născut în Statele Unite în 1983, după răpirea, la 25 mai 1979, a lui Etan Patz, un băiat de 6 ani. Cu această ocazie, fotografiile unui copil dispărut au fost tipărite pentru prima dată pe sticlele de lapte din Statele Unite ale Americii. În 1983, Ronald Reagan, preşedintele SUA, a declarat 25 mai National Missing Children's Day - Ziua Naţională a Copiilor Dispăruţi. Din 1986, această zi a luat o dimensiune internaţională. La 26 aprilie 2002, în cadrul Adunării generale a Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, formată din 29 de organizaţii active în 24 de state membre ale Uniunii Europene şi Elveţia, s-a decis că această zi va fi promovată de asociaţiile membre şi va fi comemorată în fiecare an, în cât mai multe ţări europene", potrivit Avocatului Poporului.

Creată pentru a întări lupta împotriva pedofiliei şi a reţelelor de pedofili, Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi este simbolizată prin floarea de nu-mă-uita.

Comentarii

loading...