Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unei femei care acuză că a fost torturată şi mutilată în arest

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unei femei care acuză că a fost torturată şi mutilată în arest

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua verificări cu privire la situaţia unei femei care susţine că a fost torturată, mutilată şi umilită în arest.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 26, art. 34 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, viaţa intimă familială şi privată, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi ocrotirea persoanelor cu handicap", se arată într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Demersul Avocatului Poporului are loc după ce mass-media a prezentat un interviu din care reieşea că o femeie paralizată a fost torturată în arest.

Aceasta a povestit traumele prin care a trecut în timpul arestului preventiv, dar şi ce i s-a întâmplat la Penitenciarul Rahova, unde fusese mutată pentru fizioterapie de la Penitenciarul Târgşor.

Comentarii

loading...