Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Bihor: Circa 40 de persoane au primit titlul onorific ”Profesor emerit”

Universitatea din Oradea a acordat marţi, pentru prima dată, titlul onorific "Profesor emerit" pentru excelenţa didactică şi de cercetare unui număr de 37 de foşti şi actuali profesori.

Rl online 0 comentarii

"Dedicăm această zi celor care au făcut excelenţă pe zona de cercetare. Am premiat de fiecare dată rezultatele cercetării, dar nu am ştiut să ne preţuim înaintaşii. Pentru că o universitate pe bazează, până la urmă, pe munca celor care au trudit şi au făcut performanţă. Azi înmânăm un titlu ce nu a a mai fost acordat niciodată în universitatea noastră, acela de 'Profesor emerit'. Nu este o simplă diplomă, ci semn de onoare şi recunoştinţă celor care o primesc", a spus rectorul Constantin Bungău.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna, în cadrul ceremoniei de deschidere a Săptămânii ştiinţifice (29 mai-3 iunie), în prezenţa episcopului ortodox Sofronie Drincec şi a celui greco-catolic, Virgil Bercea.

Manifestările celei de-a 29-a ediţie a Săptămânii ştiinţifice sunt dedicate celebrării a 55 de ani de învăţământ superior la Oradea şi a Centenarului Marii Uniri.

Universitatea din Oradea va găzdui, în perioada 1-3 iunie, Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR).

Comentarii

loading...