Bihor: Incendiu la o hală de fabrică. O sută de pompieri au stins focul

Bihor: Incendiu la o hală de fabrică. O sută de pompieri au stins focul

Aproape 100 de pompieri militari au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs duminică la o clădire aparţinând unei societăţi comerciale, al cărei domeniu de activitate îl constituie fabricarea de piese şi subansamble auto, a anunțat uni, ISU Crișana.

Rl online 0 comentarii

În urma producerii evenimentului, nu au existat persoane rănite, a precizat sursa citată.

Potrivit comunicatului remis de purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, incendiul în hala de fabrică din parcul industrial a fost semnalat, duminică, la ora 13,50, prin numărul unic de urgenţă 112.

La locul evenimentului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi Gărzii de Pompieri 1 Mai, care, după efectuarea recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent în interiorul clădirii şi la acoperişul acesteia, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în clădire şi de vântul puternic, ameninţând să se propage la întreaga hală şi la spaţiul de producţie al societăţii comerciale.

Acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile aflate în construcţia afectată (materiale plastice, deşeuri carton etc.), ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum, dar şi de lipsa surselor de apă de pe amplasament, alimentarea autospecialelor realizându-se în sistem releu de la trei societăţi comerciale din apropiere, respectiv, în navetă, de la alţi doi operatori economici.

Dată fiind amploarea incendiului şi condiţiile dificile de desfăşurare a operaţiunii, inspectorul şef, colonel Caba Sorin Mihai, care a coordonat şi condus operaţiunea în teren, a ordonat suplimentarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie, astfel că au fost mobilizaţi 99 de pompieri pentru lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la întreaga clădire.

Ei au acţionat cu opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime, la locul intervenţiei fiind mobilizate şi echipajele care încadrează autospeciala de transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN). De asemenea, şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În jurul orei 16,15 incendiul a fost localizat, dar forţele de intervenţie au acţionat pentru lichidarea acestuia, până în jurul orei 18,40.

După stingerea incendiului, echipajele de pompieri militari au acţionat în continuare pentru identificarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative, până în jurul orei 21,00.

În vederea prevenirii unor situaţii de urgenţă generate de reizbucnirea incendiului la obiectivul afectat, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu echipaj complet a rămas la locul intervenţiei pentru asigurarea/supravegherea zonei până în dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 06,35.

Au ars, la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, aproximativ două tone pungi expandate şi materiale plastice, circa 2.000 de litri ulei hidraulic, aproximativ 10 tone deşeuri din plastic, iar la etaj, aproximativ două tone repere din plastic şi circa 4 tone deşeuri din carton.

Cuantumul estimativ al pagubelor şi cauza probabilă a evenimentului urmează să fie stabilite de către o comisie specializată, se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...