11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Biserica Ortodoxă cere ca educația sexuală să fie opțională, nu obligatorie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privește ”cu îngrijorare” încercările de introducere a educaţiei sexuale, cu caracter obligatoriu, în învăţământul românesc.

Acest punct de vedere este exprimat într-un comunicat de presă difuzat joi, 22 iulie 2021, în urma ședinței de miercuri, 21 iulie, a Sfântului Sinod. Ședința s-a desfășurat sub conducerea Preafericitului Daniel, Patriarhul României.

„Patriarhia Română îşi reafirmă poziţia sa cu privire la păstrarea caracterului opţional al orelor care vizează educaţia pentru viaţă şi avertizează asupra riscurilor unei educaţii sexuale cu un conţinut ideologic potrivnic valorilor familiei creştine şi inadecvat vârstei copiilor”, precizează comunicatul de presă transmis, joi, de Patriarhia BOR.

Tema educației sexuale a fost analizată și într-o rezoluţie, din 24 iunie 2021, a Parlamentului European, rezoluție bazată pe documentul denumit „Raportul Matic”. Rezoluția se referă la drepturile femeilor și la politicile de sănătate publică.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă