Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bistriţa-Năsăud, a doua victimă a gripei. În județ s-au înregistrat 30 de infectări cu virusul AH1

Bistriţa-Năsăud, a doua victimă a gripei. În județ s-au înregistrat 30 de infectări cu virusul AH1

Un nou deces cauzat de pneumonie a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, fiind al doilea din acest an, la care se adaugă 20 de noi cazuri de gripă, conform datelor publicate joi pe site-ul instituţiei.

Rl online 0 comentarii

Datele fac referire la afecţiunile de sezon raportate de către medicii bistriţeni în perioada 29 ianuarie - 4 februarie.

Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul DSP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, decesul a survenit la un bărbat de 59 ani din comuna Uriu, internat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa cu diagnosticul pneumonie, informează Agerpres.

Din cele 20 de cazuri de gripă diagnosticate de medici săptămâna trecută, doar patru au necesitat spitalizare, fiind vorba despre adulţi.

În sezonul de iarnă 2017-2018, numărul cazurilor de gripă raportate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a ajuns, în total, la 30.

În ceea ce priveşte pneumoniile, săptămâna trecută au fost diagnosticate 347 de astfel de cazuri, cu 40% mai multe decât în săptămâna precedentă. Din totalul pacienţilor, 68 au ajuns pe patul de spital, printre care se numără 19 bebeluşi şi 13 copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani.

S-a înregistrat şi o creştere a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, ajungându-se la 3.203 îmbolnăviri, cu 36 de internări. Peste 60% dintre cei cu viroze respiratorii au fost copii cu vârste cuprinse între câteva luni şi 14 ani.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a precizat că, până la această dată, nu s-au instituit carantine în unităţile spitaliceşti din judeţ.

Judeţul a primit, anul trecut, 10.229 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie, personalului de urgenţă din spitale şi de la Ambulanţă, cadrelor MAI şi SRI şi în secţiile de nou-născuţi. În prezent, numărul de vaccinuri gratuite încă disponibile la medicii de familie este de puţin peste 40 de doze.

Comentarii

loading...