10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialBistriţa-Năsăud, acțiune ecologistă de amploare la care participă 23.000 de elevi și...

Bistriţa-Năsăud, acțiune ecologistă de amploare la care participă 23.000 de elevi și cadre didactice

În total, la această acţiune de mediu, denumită “Ziua bună! Ziua voluntarilor mici”, participă 176 de şcoli din cele cinci judeţe.

Din judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au anunţat participarea peste 10.000 de elevi şi profesori din 42 de şcoli.

Toţi elevii implicaţi au primit anul trecut, de Crăciun, cadouri din partea partenerului Tăşuleasa Social din Germania, asociaţia “Cavalerii Ioaniţi”, iar acum vor întoarce gestul prin a oferi un cadou naturii, obiectivul acţiunii fiind de a se colecta aproximativ 100 de tone de deşeuri din plastic.

În perioada premergătoare, cei de la Tăşuleasa Social au împărţit copiilor din cele cinci judeţe 50.000 de saci, pe care să îi umple în perioada vacanţei de Paşti cu pet-uri colectate fie din gospodării, fie prin intermediul unor acţiuni de ecologizare.

Sâmbătă, 14 aprilie, 30 de camioane vor pleca pe 27 de rute pentru a aduna sacii cu deşeuri din plastic din toate judeţele, punctul final de întâlnire fiind municipiul Cluj-Napoca, de unde acestea vor fi preluate de către diverşi operatori din domeniu.

La această acţiune şi-au anunţat participarea nepotul regelui Mihai, principele Nicolae, şi soţia acestuia, Alina Binder, precum şi câştigătorul ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, Tiberiu Uşeriu, care se ocupă de coordonarea activităţilor Tăşuleasa Social împreună cu fratele lui, Alin.

Acesta este al patrulea an în care Tăşuleasa Social îi implică pe beneficiarii cadourilor de Crăciun de la “Cavalerii Ioaniţi” în acţiuni de protejare a mediului, până cum fiind organizate împăduriri şi concursuri de proiecte ecologice, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă