Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Braşov, comemorare emoționantă. Acum 29 de ani, Liviu Babeş își dădea foc pe pârtie

Braşov, comemorare emoționantă. Acum 29 de ani, Liviu Babeş își dădea foc pe pârtie

Împlinirea a 29 de ani de când braşoveanul Liviu Corneliu Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, în 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist, va fi marcată vineri printr-o serie de manifestări.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Astfel, la ora 10,30, va avea loc o întâlnire la Crucea de la baza pârtie Bradul din Poiana Braşov, urmată de o slujbă de pomenire la Biserica ''Sf. Ioan Botezătorul'' din staţiune, la ora 11,30, informează un comunicat transmis AGERPRES de către Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor Braşov-Decembrie 1989 (ALRUE) şi Asociaţia 15 Noiembrie 1987 Braşov.

Începând cu ora 13,00, la sediul ALRUE din Braşov va avea loc o întâlnire omagială dedicată eroului Liviu Corneliu Babeş, potrivit sursei citate.

În ziua de 2 martie 1989, Liviu Corneliu Babeş, atunci în vârstă de 47 de ani, şi-a dat foc în timp ce cobora pe pârtia Bradul din Poiana Braşov purtând în mână un carton pe care era scris un mesaj de protest. Gestul său a fost făcut public mai întâi în străinătate de către turiştii străini aflaţi atunci în staţiune.

Liviu Corneliu Babeş a fost comparat cu studentul Jan Palach, care şi-a dat foc, în anul 1969, în piaţa Wenceslas din Praga, în semn de protest faţă de invadarea Cehoslovaciei de către trupele sovietice în anul 1968.

Liviu Corneliu Babeş a fost declarat erou martir în iunie 1997, iar o stradă din municipiul reşedinţă îi poartă numele. Autorităţile locale încearcă de câţiva ani să găsească fonduri pentru ridicarea unui monument închinat eroului, porivit AGERPRES.

Comentarii

loading...