17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE. Braşov: Incendiu în Masivul Ciucaş

UPDATE. Braşov: Incendiu în Masivul Ciucaş

UPDATE. Incendiul a fost lichidat. 

Incendiul declanşat luni seara în Masivul Ciucaş a fost lichidat, după aproape 24 de ore, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă.

”Incendiul a fost lichidat. Echipajele sunt încă acolo şi verifică să nu mai existe vreun focar ascuns, urmând să se retragă la unitate în cursul acestei zile”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

”În zonă s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, două autospeciale de primă intervenţie, trei ofiţeri şi 57 de subofiţeri. Din informaţiile primite, arde o suprafaţă de cinci ha de litieră şi doborâturi. La locul incendiului se ajunge doar pe jos. Autospecialele sunt la aproximativ 500 de metri de locul incendiului. Un lucru pozitiv este că în zonă a început să picure. Cu siguranţă, pompierii vor rămâne în zonă până la lichidarea incendiului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, a declarat, pentru Agerpres, că incendiul s-a declanşat în jurul orei 17,00, în zona numită Şipoate, la aproximativ 1.200 de metri altitudine.

”Şi pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Vama Buzăului au plecat în zonă. De asemenea, tot personalul Ocolului Silvic Teliu, de care aparţine zona respectivă sunt la locul unde s-a produs incendiul. Nu pot să vă ofer mai multe amănunte, pentru că cei aflaţi în zonă nu au semnal la telefonul mobil şi nu pot vorbi cu ei, dar cu siguranţă fac tot posibilul ca focul să nu se extindă la pădure”, a mai spus primarul Tiberiu Chirilaş.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă