13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE Toate victimele teribilului accident din Ungaria au fost identificate, anunță MAE

UPDATE Toate victimele teribilului accident din Ungaria au fost identificate, anunță MAE

UPDATE Toate victimele accidentului din Ungaria au fost identificate, anunță MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri că toate cele nouă victime din accidentul de microbuz produs în Ungaria au fost identificate, fiind cetăţeni români. Trupurile au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei. MAE va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

”Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei”, anunţă MAE, într-un comunicat de presă. Potrivit documentului, Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

UPDATE. 23.15 “Conform ultimelor informaţii obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, în urma operaţiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetăţenie română, existând indicii că şi restul victimelor ar fi cetăţeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfăşurare şi se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis marţi seară Mediafax. Trupurile neînsufleţite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei şi a analizelor pe bază de ADN.

MAE a cerut autorităţilor române competente identificarea şi înştiinţarea familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul a dispus activarea Fondului special de urgenţă aflat la dispoziţie, pentru a suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite.

De asemenea, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistenţă din partea familiilor.Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, ar fi făcut un Live pe Facebook, în momentul impactului.

În timp ce filma drumul, se vede cum bărbatul ajunge pe contrasens, camionul îndreptându-se spre el. Românii decedați erau originari din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș, scrie dej24.ro.

 

UPDATE 21.50 “Sunt şapte români morţi, toţi ocupanţii sunt români. Faptul că s-a activat celula de criză, automat, se activează celula de criză la MAE pentru cetăţeni străini, nu pentru alţi cetăţeni”, a declarat, pentru Mediafax, Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al MAE. 

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuzul înmatriculat în România, în judeţul Mureş, a fost implicat într-un accident rutier, în urma impactului toţi cei şapte români şi-au pierdut viaţa.

Echipajele de intervenţie au reuşit să scoată cu greu victimele din microbuzul înmatriculat în România implicat în accidentul produs în Ungaria, relatează site-ul 24.hu, citat de Mediafax.

Microbuzul a fost foarte deformat din cauza impactului cu autocamionul, astfel că pompierii au putut interveni doar prin partea din spate a vehiculului pentru a scoate victimele.

Un microbuz înmatriculat în România s-a lovit frontal cu un autocamion, marţi după-amiază, pe Drumul naţional 4 din Ungaria, în zona Ceglédbercel, la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Din cauza accidentului, circulaţia fost deviată câteva ore.

 

Ministerul de Externe informează că, potrivit datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE. Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă