Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO COD ROŞU de ploi abundente şi inundaţii în Caraş-Severin şi Timiş

VIDEO COD ROŞU de ploi abundente şi inundaţii în Caraş-Severin şi Timiş

Un drum judeţean din Caraş-Severin a fost închis temporar, iar mai multe străzi din localitatea Slatina au fost inundate, miercuri, în urma unei viituri. Opt sate au rămas fără curent din cauza ploilor puternice. Judeţul Caraş-Severin se află sub cod roşu de inundaţii.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Este cod roşu de ploi abundente, miercuri seara, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, alte judeţe sunt sub cod portocaliu.Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că sunt mobilizaţi pentru a interveni peste 3.300 de pompieri în toate zonele afectate şi s-a impus asigurarea rezervei de personal.

O viitură puternică s-a produs, miercuri seara, pe pârâul Slatina, din judeţul Caraş-Severin, care a ieşit din albie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, au fost inundate mai multe străzi din localitatea Slatina, fără a fi afectate gospodării.

“Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, DJ 582 a fost închis temporar între localităţile Brebu Nou şi Slatina Timiş”, a arătat ISU Caraş-Severin.

De asemenea, din cauza ploilor puternice, o gospodărie din localitatea Borlova a fost izolată de apă, iar trei persoane au fost evacuate. Totodată, o curte a fost inundată în localitatea Vălişoara.

La ora transmiterii acestei ştiri, opt localităţi din judeţul Caraş-Severin sunt nealimentate cu energie electrică. Este vorba de Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuţel, Maciova, Cavaran, Sacu şi Domaşnea.

Judeţul Caraş-Severin se află sub cod roşu de inundaţii, miercuri, până la ora 24.00. Fenomenele vizate sunt: scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii, posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele Bistra, Timiş, Pogăniş, Tău şi Goleţ.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis miercuri seara, nu au fost înregistrate efecte deosebite cauzate de ploile abundente, însă angajaţii MAI din judeţele vizate de avertizarea cod roşu, respectiv Timiş şi Caraş Severin, au fost mobilizaţi pentru a putea interveni în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune, citează Mediafax.

În ţară, peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice sunt gata de intervenţie în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase.

De asemenea, mai arată MAI, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, iar în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate produce inundaţii.

Pompierii au intervenit, miercuri seara, în localitatea Borlova, din judeţul Caraş Severin, unde viitura a înconjurat o casă în care se aflau o femeie şi doi minori. Persoanele au fost evacuate preventiv prin improvizarea unui podeţ, iar la ora transmiterii acestei ştiri aceştia sunt în afara oricărui pericol.

„Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate cod roşu, cu precizarea că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Timişului aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluenţă cu râul Bistra, afluenţii de stânga ai Bistrei – aval S.H. Voislova Bucova, Pogăniş – bazin superior amonte S.H. Brebu, Tău – bazin superior amonte S.H. Soceni, judeţul Caraş-Severin”, arată MAI în comunicatul citat.

Comentarii

loading...