Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

Bucureștiul are 15 - 20 de kilometri de piste de biciclete, "mult prea puțin", recunoaște primarul

În capitala României există 15 - 20 de kilometri de piste de biciclete regulamentare, ceea ce reprezintă "mult prea puțin", recunoaște primarul general, Nicușor Dan.

Mihai Diac 0 comentarii

Bucureștiul are 15 - 20 de kilometri de piste de biciclete perfect regulamentare, ceea ce reprezintă "mult prea puțin", a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

El a precizat că există și tronsoane de pistă care sunt construite dar sunt inutile, pentru că nu merge nimeni pe ele, cum este, de exemplu, pista dintre Grozăvești și Piața Unirii (Piața Națiunilor Unite).

Primarul general a promis că situația acelor piste care au fost trasate pe trotuar sau pe prima bandă a străzii se va ameliora după ce vor fi evacuate de pe trotuare sau de pe prima bandă o parte dintre mașinile parcate ilegal. Întrebat despre programul de vouchere pentru biciclete, pe care îl organiza fostul primar general Gabriela Firea, actualul primar general a spus că nu îl va relua, pentru că, în opinia lui, este greșit să îndemni oamenii să cumpere biciclete dacă nu ai și infrastructură (piste) pentru asemenea vehicule.

Primarul general, Nicușor Dan, a făcut aceste declarații în Parcul Herăstrău, înainte de începerea unei dezbateri având ca temă transportul sustenabil în România. La dezbatere mai participă președintele Klaus Iohannis și ministrul Mediului și Pădurilor, Barna Tanczos.

Toți acești trei oficiali au venit până la locul evenimentului mergând pe biciclete, pentru a marca Ziua Mondială a Bicicletei, 3 iunie.

Comentarii

loading...