19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCălătorii spun că unele linii sunt aglomerate. STB spune că sunt corelate...

Călătorii spun că unele linii sunt aglomerate. STB spune că sunt corelate cu numărul de pasageri

Reacția operatorului de transport STB SA intervine după ce au apărut informații că unele autobuze de pe liniile preorășenești sunt supraaglomerate.

“Reducerea cu până la 40 la sută a parcului de vehicule aflate în traseu a fost determinată de scăderea cererii de transport în urma măsurilor luate pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus în perioada stării de urgență.

În această perioadă, vehiculele de transport public sunt solicitate în proporție de până la 20 la sută din capacitatea oferită, însă apar aglomerări pe unele porțiuni de trasee, pe anumite linii, îndeosebi cele regionale.

STB SA precizează că monitorizează permanent gradul de încărcare a vehiculelor și mărește parcul pe liniile pe care se constată o creștere a cererii si  intervine operativ cu vehicule suplimentare, dacă apar suprasolicitări sau creșteri neplanificate.

Pe de altă parte, STB SA este una dintre primele companii de transport care a luat măsurile necesare pentru protejarea călătorilor, prin distribuirea gratuită de măști de protecție de unică folosință, dezinfectarea interiorului vehiculelor cu substanțe care distrug virusurile, precum și dezinfectarea stațiilor de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

Prin aceste măsuri, STB SA dovedește atașamentul față de călători și dă asigurări că angajații săi fac permanent eforturi pentru a oferi, în această perioadă, un serviciu public de transport în condiții de risc minim”, anunță un comunicat al STB SA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă