Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camille Pascal, laureat al Marelui Premiu pentru Roman al Academiei Franceze

Camille Pascal, laureat al Marelui Premiu pentru Roman al Academiei Franceze

Camille Pascal, fost secretar general al France Télévisions şi fost consilier al preşedintelui Nicolas Sarkozy la Élysée, în vârstă de 52 de ani, a fost recompensat pentru primul său roman istoric "L'Été des quatre rois" (editura Plon) de către Academia Franceze, scrie Le Figaro.

Rl online 0 comentarii

El a primit Marele premiu pentru Roman al Academiei Franceze, joi, pentru volumul său "L'Été des quatre rois". Este primul roman al acestui consilier de stat, istoric, autor al mai multor eseuri, între care "Scènes de la vie quotidienne à l'Élysée".

Ceilalţi scriitori aflaţi în competiţie au fost Alain Mabanckou, Gille Martin-Chauffier şi Thomas B. Reverdy. Voturile au fost secrete şi doar în al treilea tur de scrutin Camille Pascal a câştigat cu 13 voturi contra 7 pentur Alain Mabanckou cu "Les Cigognes sont immortelles" (Seuil) şi două voturi acordate lui Thomas B. Reverdy pentru "L'Hiver du mécontentement" (Flammarion).

"L'Été des quatre rois" este un roman istoric a cărui acţiune se derulează în vara lui 1830, când patru regi au ocupat rând pe rând tronul Franţei: Charles X, Louis XIX, Henri V şi Louis-Philippe. Relatând evenimentele care s-au petrecut în zilele de 27, 28 şi 29 iulie, numite "Trois Glorieuses" până la apariţia monarhiei în iulie, această frescă pune în scenă actorii, de la Talleyrand la ducesa de Berry, care au luat parte la Revoluţia din 1830. 

Camille Pascal se află şi în cursa pentru premiul Interallié, dar tradiţional juriul acestui premiu prezidat de Philippe Tesson nu "dublează" cu nicio altă recompensă a toamnei. 

Pascal se alătură altor prestigioşi laureaţi ai acestui premiu: Patrick Modiano, Antoine de Saint-Exupéry, Michel Tournier, Jean d'Ormesson, Joseph Kessel, Albert Cohen, Patrick Besson, Franz Olivier Giesbert, Paule Constant, Frédéric Vitoux.

Comentarii

loading...