15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialCe fac politicienii de 1 mai: Eugen Teodorovici, pe litoral unde "vegheză...

Ce fac politicienii de 1 mai: Eugen Teodorovici, pe litoral unde “vegheză din umbră”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că, de 1 mai, va fi pe litoral pentru a supraveghea controalele inspectorilor ANAF.

“Voi fi prezent pe litoral sper şi pe acest motiv. Voi veghea din umbră. Poate să fie ziua sau noaptea. Ca ministru de Finanţe, am discutat cu colegii de la Antifraudă, planul lor e de a fi prezenţi pe litoral, dar i-am rugat foarte clar să nu cumva ca prin acţiunile lor să afecteze activitatea economică a vreunui agent, să nu aud de astfel de practici, dar nu trebuie să îşi facă nimeni probleme faţă de controalele ANAF”, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Teodorovici.

La rândul său, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a spus că petrece alături de colegi şi de familie la Olt, urmând să revină în Bucureşti pentru că, miercuri, vor începe dezbaterile pe modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală în cadrul comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei.

“Mă duc la mine la Olt că am întâlnire acolo cu colegii, cu familia. Mă întorc pe 1 mai pentru că pe 2 mai deja ne apucăm de treabă (comisia specială pentru modificare Legilor Justiţiei, condusă de Florin Iordache, începe dezbaterile pe modificarea Codului penal şi de Codului deprocedură penală – n.r.)”, a anunţat Florin Iordache.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va sărbători ziua de 1 mai prin muncă.

„Mă duc la o întâlnire la Sofia pentru că acolo este un forum pe calitate, pe dublu standard şi acolo sunt comisari europeni, miniştrii ai Agriculturii la Sofia, pe data de 30 aprilie. Numai muncă. Relaxarea altădată. Amânăm relaxarea”, a spus Petre Daea.

Şi cei din opoziţie şi-au făcut public programul de 1 mai. Liderul USR, Dan Barna, a spus că va fi implicat în strângerea de semnături pentru campania “Fără penali în funcţii publice”.

“Noi de 1 mai noi suntem implicaţi în strângerea de semnături pentru campania «Fără penali în funcţii publice» şi o parte dintre colegi vor merge la mare ca să strângă semnături pe litoral, pentru că este acum deshiderea de sezon şi vor fi destul de mulţi oameni acolo. Alţii vom merge prin Bucureşti. O să fiu şi în Bucureşti, o să fiu şi prin ţară. Deci activităţi de genul acesta”, a opinat Dan Barna.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a anunţat că preferă să stea acasă pentru a se relaxa şi a se dedica lecturii.

„De 1 mai nu cred că plec nicăieri. O să stau acasă şi o să mă relaxez, o să citesc şi o să încerc să mai iau un respiro înainte de ultima perioadă a sesiunii parlamentare, pentru că practic ne mai rămâne vreo lună şi jumătate de muncă propriu-zisă după acest 1 mai, care va fi destul de intensă. Iar au agitat apele şi unii şi alţii şi vor fi moţiuni de cenzură, simple, şi vin şi acele modificări ale legislaţiei penale şi iar va fi un grad de stres foarte ridicat care se va suprapune peste nişte temperaturi nu tocmai propice politicii. Întotdeana gândesc că pe vremea aceasta cu cât e mai cald cu atât lucrurile trebuie lăsate să se deruleze într-un mod mai aşezat”, a spus deputatul PNL pentru Mediafax.

Întrebat ce cărţi va citi, Daniel Gheorghe a răspuns: “O să citesc ceva despre istoria Bizanţului, nişte memorii de-ale lui Gheorghe Brătianu, lucruri de genul acesta. Plus mai am nişte lecturi mai vechi rămase prin sertare, cum ar fi ceva despre revoluţia bolşevică.”

Ziua de 1 Mai a devenit cunoscută în lumea întreagă în urma unor incidente violente produse în SUA, în 1886, când muncitorii au cerut reducerea timpului de lucru, şi s-a transformat treptat în Ziua Internaţională a Muncii. Printre ţările care sărbătoresc Ziua Muncii pe 1 mai se numără şi Germania, Belgia, Croaţia, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Israel, Canada, India, Suedia, Filipine, Mexic, Peru sau Hong Kong.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă