Ce prime de Paște ­oferă patronii români

Ce prime de Paște ­oferă patronii români

Peste jumătate dintre angajatorii români au declarat, în cadrul unui sondaj de opinie, că le vor acorda salariaților prime de Paște în anul 2019.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit unui studiu realizat de BestJobs și publicat în această săptămână, 55 la sută din angajatori vor acorda prime sau beneficii salariaților cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Aproape jumătate dintre patronii dispuși să ofere prime au precizat că valoarea beneficiilor acordate de Paște va fi, în acest an, de până la 150 de lei. 20 la sută din acești patroni au promis că vor acorda prime cuprinse între 151 și 200 de lei, iar restul de 30 la sută au declarat că vor oferi prime de peste 200 de lei.

Pe de altă parte însă, aproape o treime dintre angajatori nu vor acorda niciun fel de beneficii de Paște. 12,4 la sută din patroni susțin că nu au luat încă o decizie referitoare la acordarea sau neacordarea de prime de Paște, în anul 2019.

Dintre angajatorii care au răspuns afirmativ, aproape 40 la sută spun că vor acorda prime în bani, iar 34 la sută vor oferi salariaților tichete cadou. Există și un procent mic de patroni care le vor da angajaților coșuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare în perioada de Paște.

Peste 20 la sută din patroni nu s-au decis încă sub ce formă vor acorda beneficiile de Paște.

Un element interesant este că, de regulă, primele sau beneficiile de Paște, în anul 2019, vor fi la același nivel ca în anul 2018. Circa două treimi dintre angajatorii care vor acorda prime de Paște spun că acestea vor avea o valoare similară cu cea de anul trecut, 16% afirmă că vor fi cu 5 - 10% mai mari, iar aproape 12 la sută au declarat că valoarea beneficiilor va fi cu 20 - 25% mai mare decât în anul precedent. Restul de 6% susțin că valoarea ar putea fi ceva mai mică.

 

Ce își doresc angajații de Paște

Sondajul a verificat și ce își doresc salariații de Paște. Astfel, trei din cinci ­angajați așteaptă de la angajator o primă în bani, iar 12 la sută ar primi cu plăcere tichete cadou. Alți 14,5 la sută din salariați visează chiar la un city break oferit de către angajator, 7,3 la sută din angajați și-ar dori o zi liberă în plus, în perioada Paștelui. 6,6 la sută din angajați au spus că ar vrea coșuri cu produse cadou.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 1 - 25 martie 2019 pe un eșantion de 758 de utilizatori de internet, reprezentativ la nivel urban. BestJobs este una dintre cele mai ­importante platforme de recrutare de personal din România, cu o experiență în domeniu de peste 18 ani. 

Comentarii

loading...