Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cea mai veche statuie a poetului Mihai Eminescu, vandalizată la Galaţi

Cea mai veche statuie a poetului Mihai Eminescu, vandalizată la Galaţi

Primăria Galați a sesizat Poliția în legătură cu vandalizarea statuii lui Mihai Eminescu. Este vorba de prima statuie realizată în memoria poetului național, instalată în parcul din centrul Galațiului, dezvelită pe 16 octombrie 1911.

Ticu Ciobotaru 0 comentarii

Primăria Galați a sesizat Poliția în legătură cu vandalizarea statuii lui Mihai Eminescu.
Este vorba de prima statuie realizată în memoria poetului național, instalată în parcul din centrul Galațiului, dezvelită pe 16 octombrie 1911.

Evenimentul a avut loc pe 17 decembrie, dar abia acum au fost date publicității imaginile de pe camerele de supraveghere. Un grup de 4-5 tineri s-au apropiat de statuie mimând că se fotografiază. Unul dintre ei a încercat de 3 ori și a teia oră a reușit să smulgă un element din statuie, „mâna cu făclie” a muzei care se află pe soclul statuii.


De-a lungul anilor, „mâna cu făclie” a muzei a dispărut de 16-20 de ori, de cele mai multe ori înainte de 15 ianuarie, aniversarea nașterii lui Eminescu. De fiecare dată a fost confecționată altă „mână” de un artist local.


În legătură cu noul incident se face apel la populație, dacă recunoaște pe cei care au vandalizat statuia.

Comentarii

loading...