Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cei mai mulți dintre elevii admiși la liceul militar din Alba Iulia sunt fete

Cei mai mulți dintre elevii admiși la liceul militar din Alba Iulia sunt fete

Dintre cei 120 de elevi admişi în anul 2020 la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, mai mult de jumătate sunt fete.

Mihai Diac 0 comentarii

"120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. Din numărul total al candidaţilor admişi, 63 sunt fete, iar 57 băieţi", a anunțat un comunicat transmis, marţi, de conducerea Colegiului Militar.

Elevii admişi în anul 2020 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 9,15 şi 10. La fete, prima medie a fost 10, iar la băieţi 9,99. Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80 la sută, şi media generală de absolvire a claselor V - VIII, care a avut o pondere de 20 la sută.

Ministerul Apărării Naționale are în subordine mai multe licee militare - la Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Alba Iulia, Craiova și Constanța. Absolvenții acestor licee au dreptul dar nu sunt obligați să continue studiile cu o facultate militară, ci pot să lucreze ulterior în viața civilă.

Comentarii

loading...