12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialCel mai mare Aquapark din Europa de Est se deschide în România

Cel mai mare Aquapark din Europa de Est se deschide în România

Cum atunci banii, 100.000 de lei, erau alocati in buget pentru studiul de fezabilitate, consilierii ii cereau sa dea drumul la intocmirea documentatiei in speranta obtinerii de bani europeni, scrie Business Magazin.

Idolu si Geana chiar i-au inmanat primarului si un memoriu tehnic in care au trecut si locul gasit de ei, pe drumul spre Jimbolia, loc in care se putea ajunge usor cu masina ori cu troleibuzul 13.

Atunci, pentru ca nu a fost ideea lui, Nicolae Robu n-a vazut cu ochi buni propunerea alesilor.

„Atunci cand faci o investitie atat de mare, trebuie sa ai in vedere toate aspectele ce tin de ea si de exploatarea ei ulterioara. Trebuie sa ai minimum 1.000 de locuri de parcare in zona adiacenta, spre exemplu. Si atunci, ramane o intrebare: merita sa dedici din terenul foarte scump care este in oras, bun pentru alte dezvoltari, cu o suprafata atat de mare, ca sa faci un asemenea parc? Sau, mai degraba, este rational sa facem si noi in Timisoara ce au facut cu totii din alte parti, sa amplasam un astfel de parc putin in afara orasului, unde terenul este incomparabil mai ieftin”, a explicat atunci Robu.

Doi ani mai tarziu, in toamna lui 2017, primarul Timisoarei facea anuntul potrivit caruia studiul de fezabilitate avea sa fie dat in lucru in scurt timp si ca parcul se va face cu ajutorul unor imprumuturi, pentru ca in 2020 sa fie gata. Mai mult, preciza ca avea in vedere 3 locatii. Una dintre ele tocmai Mehala, cea pe care cu doi ani inainte a respins-o.

„Dam drumul studiului de fezabilitate pentru Aquaparcul Timisoarei. Vrem sa il facem pe banii nostri pentru ca nu suntem finantabili pe fonduri europene. Timisoara nu are areal de statiune pe teritoriul sau, cum are Oradea. O sa vedem, ori in Mehala, ori in zona aeroportului Cioca, ori undeva inspre padurea Bistra, nu stiu inca locatia, urmeaza sa facem si eu personal si colegii deplasari pe teren inainte de a face tema de proiectare. Nu puteam mai devreme pentru ca orasul trebuia modernizat in privinta infrastructurii de mobilitate„, a spus in septembrie 2017 primarul Nicolae Robu.

Mai mult, sustinea ca Aqualand-ul de la Timisoara va fi cu mult mai mare si mai frumos decat cel de la Szeged si ca ar putea costa chiar si 15 milioane de euro.

„Acesta va fi chiar cel mai tare din aceasta parte de Europa. Va avea in jur de 10 hectare. Estimez ca cel tarziu in 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt ceva sunt destul de bine puse la punct acum si cred ca intr-un an -un an jumatate se va realiza. Daca merge bine licitatia, poate in 2019 va fi gata. Ne gandim si la un imprumut bancar. Nu am estimare, cat ar costa, discutam de sume in jurul a 10-15 milioane de euro„, a explicat in septembrie edilul sef al Timisoarei, adaugand ca Aquapark-ul va avea mai multe bazine, sisteme de tobogane cu apa cum nu exista in zona in acest moment, dar si tiroliana.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă