14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCel mai mic procent de promovare la Evaluarea Națională din ultimii trei...

Cel mai mic procent de promovare la Evaluarea Națională din ultimii trei ani

Conform datelor Ministerului Educației, anul acesta procentul de promovare, până la rezolvarea contestațiilor, a fost de 71,5%, în anul precedent fiind de 73,5%. În 2017 și în 2016, procentul de promovare la Evaluarea Națională a fost de aproximativ 75%, respectiv 73%.

În ceea ce privește prezența elevilor, aceasta s-a menținut, în ultimii ani, între 93 și 97%.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. Situația statistică generală relevă că, dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 candidați au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceștia, 429 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 94,2%: 146.105 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 155.020 elevi înscrişi, reiese din datele Ministerului Educației.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 118.074 candidați (80,6%), iar 1.956 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 91.606 candidați (62,7%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2.535 candidați au obținut nota 10 (zece). La Limba și literatura maternă, 8.130 candidați au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

Opt elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Contestaţiile au putut fi depuse în cursul zilei de marți. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 29 iunie. Acestea vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul dedicat (evaluare.edu.ro).

Media generală de admitere – care se calculează considerând 80% media de la Evaluarea Națională și, respectiv, 20% media anilor de gimnaziu – urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor. 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă