Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centrul de Cercetări al Universității de Medicină din Tg. Mureș a început diagnosticarea SARS-COV-2

Centrul de Cercetări al Universității de Medicină din Tg. Mureș a început diagnosticarea SARS-COV-2

Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST Târgu Mureş deţinea aparatul Real Time PCR, însă a avut nevoie de acreditare şi de reactivi pentru diagnosticarea SARS-COV-2.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice a început determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2.

"A început prelucrarea testelor primite de pe raza sistemului sanitar din judeţul Mureş. Pentru început aici lucrează nouă persoane, dar numărul de persoane va creşte în funcţie de nevoile care vor exista, pentru că foarte curând va intra în funcţiune şi un al doilea aparat, care a fost achiziţionat de către Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Şi acest aparat va funcţiona tot în Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST. S-a decis ca cele două aparate de testare să fie în acelaşi loc, întrucât acolo există deja resursă umană, plus personal calificat care va veni de la Spitalul Clinic Judeţean", a declarat Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST Târgu Mureş deţinea aparatul Real Time PCR, însă a avut nevoie de acreditare şi de reactivi pentru diagnosticarea SARS-COV-2.

În paralel, Spitalul Clinic Judeţean Mureş a achiziţionat aparatura specifică de testare COVID-19, cu suma de 354.524,80 de lei, care a fost obţinută din donaţiile făcute de agenţi economici şi de către persoane fizice.

Prin intermediul celor două aparate, la Târgu Mureş vor putea fi realizate peste 1.000 de teste zilnic.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş anunțase în urmă cu o săptămână că va reorganiza Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice astfel încât să poată realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2.

„Ca urmare a discuţiilor purtate în cursul dimineţii de 17 martie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, în prezenţa conducerii DSP, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi a prefectului judeţului Mureş, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a decis reorganizarea activităţii în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice pentru a putea realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2. În paralel, s-a solicitat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Ministerului Sănătăţii includerea centrului din Târgu Mureş printre centrele abilitate să realizeze asemenea teste specifice”, a subliniat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Comentarii

loading...