13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialCentrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la donatori

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la donatori

“Avem nevoie de donatori cu grupa 0 RH negativ pentru o fetiţă cu afecţiune neoplazică de la Institutul Oncologic Bucureşti. Ea are nevoie de trombocite, aşa că e e musai să fi donat cel puţin o dată în ultimele 6 luni şi să fi trecut 2 luni de la ultima donare. Vă aşteptăm la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (L-V, 7:30-13:30)”, reiese din anunţul făcut pe Facebook de Centrul de Transfuzie Sanguină.

Centrul de Transfuzii se confruntă cu o lipsă mare de donatori, având nevoie, zilnic, de cel puţin 450 de pungi, în timp ce necesarul spitalelor se ridică la 800 de pungi, în fiecare zi.

Toţi cei care donează beneficiază de o zi liberă de la locul de muncă, de şapte bonuri de masă şi de o reducere de 50% pentru transportul cu RATB-ul şi metroul.

Femeile trebuie să aibă peste 56 de kilograme, iar bărbaţii peste 58 de kilograme şi să nu fi avut boli cronice sau cardiace.

La donaţie, se recoltează 450 de mililitri de sânge care reprezintă 10% din volumul circulant al corpului, iar în aproximativ 24 de ore, organismul înlocuieşte sângele donat. Medicii spun că o persoană poate face donaţii de sânge o dată la 70 de zile.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă