9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialCercetătorii o spun: Există o legătură între numărul de parteneri sexuali şi...

Cercetătorii o spun: Există o legătură între numărul de parteneri sexuali şi riscul de cancer

În afară de informaţiile privind numărul de parteneri sexuali avuţi de-a lungul vieţii, participanţii au mai oferit detalii despre starea de sănătate şi eventuale maladii cronice de care sufereau.

Potrivit rezultatelor studiului, femeile care au avut de-a lungul vieţii peste zece parteneri sexuali au prezentat cu 91% mai multe riscuri de a dezvolta o formă de cancer comparativ cu cele care au avut relaţii sexuale cu o singură persoană.

 

În cazul bărbaţilor, riscul este de 69%, potrivit acestui studiu, publicat pe site-ul British Medical Journal Sexual and Reproductive Health.

Acelaşi studiu arată că femeile care au avut peste cinci parteneri sexuali au prezentat cu 64%  mai multe riscuri de a suferi de “o maladie cronică limitată”. Din motive necunoscute deocamdată, acest lucru nu este valabil în cazul bărbaţilor.

Formele de cancer asociate cu bolile transmisibile sexual sunt cele care contribuie cel mai mult la creşterea acestui risc general de tumori maligne.

Deşi încă nu a fost descoperit motivul, se ştie că infecţiile transmisibile sexual sunt asociate cu dezvoltarea anumitor cancere.

De exemplu, patru din cinci britanici sunt diagnosticaţi cu virusul Papiloma uman (HPV) la un anumit moment în viaţă, iar acesta este transmisibil pe cale sexuală. Deşi, în general, sistemul imunitar reuşeşte să elimine virusul, acesta este responsabil de 99,7% din cancerele de col uterin. De asemenea, HPV poate provoca apariţia cancerului anal, oral şi în gât.

Potrivit autorilor studiului, la nivel general, 50% dintre persoanele născute după anul 1960 în Marea Britanie vor dezvolta o formă de cancer.

Autorii studiului au sugerat ca medicii să ia în considerare şi istoricul sexual al pacienţilor atunci când se face screening-ul pentru cancer. 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă