15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialCertificat relevant în pregătirea profesională a profesorilor secolului 21

Certificat relevant în pregătirea profesională a profesorilor secolului 21

În acest context, conținutul cursului CELTA este relevant pentru perfecționarea profesorilor de limba engleză din întreaga lume.

Cursul Cambridge CELTA completează perfect parcursul profesional pe care îl urmează profesorii dedicați pentru a li se deschide oportunități de predare la nivel global. Certificatul obținut în urma cursului reprezintă un atu în CV-ul oricărui profesor, deoarece niciun alt curs recunoscut la nivel internațional nu este susținut de o universitate de talie mondială.

“Shakespeare School este primul centru de limba engleză din România acreditat de Cambridge Assessment English din cadrul Universității Cambridge pentru a organiza cursuri de pregătire pentru certificarea CELTA, care le permite profesorilor non-nativi să predea limba engleza oriunde în lume. Astfel, certificatul CELTA reprezintă un „pașaport” care poate deschide oportunități profesionale în instituții academice de prestigiu, din țară sau din străinătate”, se precizează într-un comunicat de presă remis “România liberă”.

CELTA este cel mai răspândit certificat la nivel mondial, acceptat de cel mai mare număr de instituții din întreaga lume. Absolvenții cursului dobândesc abilități de predare a limbii engleze la cele mai înalte standarde, datorită faptului ca acesta este centrat pe tehnici de predare eficientă și pe aplicarea practică a acestora, oferind cursanților o evoluție reală în domeniul predării.

Cursul CELTA se adresează profesorilor care doresc să se perfecționeze, să se alinieze la standarde internaționale sau să adauge în portofoliu un certificat de prestigiu cu care pot preda limba engleză oriunde în lume. Acesta aduce o abordare practică, raportată la nevoile reale ale profesorului și cursanților. În cadrul cursului, profesorii sunt antrenați în dezbateri despre metoda de predare și învață să corecteze și să înțeleagă modul în care cursanții lor asimilează limba engleză. De asemenea, ei primesc provocarea de a preda, după metodele studiate în cadrul cursului, în fața unor cursanți voluntari.

„Certificatul CELTA reprezintă o oportunitate de dezvoltare profesională. Pe lângă șansa de a preda limba engleză la nivel național și internațional, profesorii de limba engleză care profesează la noi în țara au ocazia de a fi mai eficienți, de a oferi elevilor cursuri de calitate, de a deveni exemple care pot schimba mentalități și, de ce nu, în timp, de a îmbunătăți un întreg sistem educațional.” spune Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.

Cursul CELTA presupune ore intense de studiu, practică, teme pentru acasă, evaluare continuă şi feedback constructiv din partea tutorilor dar şi a colegilor de curs. Pregătirea include dezbateri despre propriile metode de predare dar și multe informații noi, utile pentru dezvoltarea profesională. Toate acestea demonstrează angajatorilor că abilitățile profesorilor care dețin un certificat CELTA sunt net superioare față de cele obținute în cadrul altor cursuri.

Profesorii au ocazia să descopere mai multe detalii despre certificarea CELTA în cadrul conferinței online „CELTA Day”. Evenimentul este organizat de Shakespeare School în colaborare cu Cambridge Assessment English și se desfășoară în data de 5 februarie 2021, începând cu ora 18:00, pe platforma ZOOM, iar cei patru speakeri le propun participanților o dezbatere pe tema: „Beneficiile certificatului CELTA”.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de profesori să își continue procesul de perfecționare și să obțină un certificat Cambridge CELTA cu recunoaștere internațională, întrucât o astfel de certificare le va deschide, cu siguranță, noi oportunități”, spune Georgiana Bose, coordonator proiect CELTA la Shakespeare School.

În cadrul conferinței online „CELTA Day”, am pregătit o sesiune plină de informații practice care permite participanților să utilizeze metodele de predare discutate. Va invităm să îi cunoașteți pe cei patru speakeri care vă vor oferi o imagine de ansamblu asupra structurii și conținutului cursului CELTA: Aniella Busila – profesor, trainer și consultant educațional Cambridge English; Sarah Ellis – Senior Manager, Assessment Services, Europa pentru Cambridge Assessment English; Georgiana Bose și Alexandru Anușca – profesori și traineri CELTA la Shakespeare School.

 

Despre Shakespeare School

Shakespeare School a fost fondat în anul 2002 de Adriana Alionte și, în prezent, are 4 sedii în București, peste 3.000 cursanți anual și desfășoară cursuri la nivel național, prin intermediul platformelor online. Metodele de predare sunt inovatoare și oferă întotdeauna oportunități noi pentru cursanți, cu scopul de a educa campioni la viață și la engleză. Pentru mai multe detalii vizitați site-ul nostru: shakespeare-school.ro.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă