14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCGMB şi-a dat acordul pentru implementarea celorlalte trei trasee de biciclete din...

CGMB şi-a dat acordul pentru implementarea celorlalte trei trasee de biciclete din Capitală

Un consilier general USR a spus că pistele ar trebui amenajate pe trasee drepte, nu în zig-zag.

„Stimată colegă, haideţi să vă explic ceva. Este foarte bine ce aţi observat dumneavoastră, sunt de acord că ele nu trebuie să fie în zig-zag, dar la momentul acesta în care trăim în acest oraş pe care sigur îl cunoaşteţi, asta ne-a fost dat. Că vi le-am dat mai târziu, că nu erau, astea sunt de-ale dumneavoastră, aşa. Poate vom face o pistă de-asta dreaptă prin Parâng”, a replicat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Consilierul PMP Iliescu a ridicat în dezbaterea pe proiect problema voucherelor de 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete, date anul trecut de Primăria Capitalei, spunând că unul dintre beneficiari nu a putut cumpăra o bicicletă pentru copilul său pentru că a fost refuzat la magazin pe motiv că voucherul este destinat doar pentru adulţi.

„Noi am acordat acele 30.000 de vouchere. Ele sunt date pe CNP, iar acum un parinte care are un voucher şi vrea să cumpere o bicicletă pentru copilul lui, dar nu poate. Că voucherul este destinat doar pentru adulţi”, a povestit Iliescu.

“Reţeaua de piste de biciclişti din Bucureşti este slab dezvoltată şi nu face faţă traficului existent. În acelaşi timp, configurarea actuală a arterelor de circulaţie din Bucureşti nu asigură o circulaţie fluentă şi facilă traficului de biclişti şi nici nu permite o dezvoltare a reţelei de piste de biciclete care să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie pentru această categorie de participanţi la trafic”, arată PMB în proiectele de hotărâre.

Reprezentanţii instituţiei îşi propun ca prin acest proiect să crească siguranţa în trafic a bicicliştilor şi pietonilor şi să diminueze nivelul de poluare.

Traseul al doilea din cele patru va avea o lungime de peste 17 kilometri. Pista va fi amenjată pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu şi va avea 120 de locuri de parcare pentru biciclete. Costul total al pistei pe acest traseu va fi de peste 18,3 milioane de lei.

Cel de-al treilea traseu va avea peste 10 kilometri şi va costa aproximativ 5,9 milioane de lei. Pista va fi amenajată pe traseul Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenţei – Bd. Naţiunile Unite şi va avea 50 de locuri de parcare pentru biciclete.

Traseul 4 va avea o lungime de 11,6 kilometri, iar amenajararea pistei se va face pe Piaţa Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional, cu 100 de locuri de parcare. Costul investiţiei este de aproape 13 milioane de lei.

În şedinţa din luna mai, CGMB a aprobat investiţia de 7,5 milioane de lei pentru primul dintre cele patru trasee de piste pentru biciclete din centrul Capitalei propuse de municipalitate, între Piaţa Victoriei şi bulevardul Constantin Prezan, pe o lungime de aproape opt kilometri.

Traseele pistelor vor fi amenajate pe carosabil sau, acolo unde se poate, pe trotuare.

Conform proiectului de hotărâre privind adoptarea indicatorilor tehnico-economici pentru implementarea sistemului de transport cu bicicleta în centrul Capitalei, traseele vor fi amenajate pe 34 de străzi, urmând să fie create şi şase parcări publice pentru biciclete.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă