Chitarele ''Lucille'' deţinute de BB King ies la licitaţie

Chitarele ''Lucille'' deţinute de BB King ies la licitaţie

Mai multe dintre faimoasele chitare ''Lucille'' care au fost deţinute de legendarul muzician BB King urmează să fie scoase la licitaţie în SUA, conform Press Association.

Rl online 0 comentarii

Artistul de muzică blues BB King, decedat în anul 2015, era celebru pentru dragostea pe care o purta chitarelor Gibson, referindu-se la fiecare astfel de instrument achiziţionat cu numele ''Lucille''.

Supranumit ''Regele muzicii blues'', el a fost un mentor pentru numeroşi chitarişti, inclusiv Eric Clapton şi Mark Knopfler.

Mai multe dintre bunurile sale vor fi scoase la vânzare la Julien's Auctions din Beverly Hills la data de 21 septembrie.

Printre acestea se numără un prototip de chitară Gibson ES-345, dăruit lui King de producătorul de instrumente muzicale cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a artistului. Chitara este evaluată la 80.000 - 100.000 de dolari americani.

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie două chitare Gibson negre, una semnată de King, iar cealaltă având o plăcuţă din aur pe care este gravat numele artistului.

O cutie pentru chitară, fabricată la comandă din piele roşie, pe care King obişnuia să o utilizeze pentru a-şi transporta instrumentul, va fi de asemenea scoasă la vânzare şi se estimează că ar putea fi vândută cu 2.000 de dolari americani.

Numele ''Lucille'' a fost ales de King după un incident petrecut într-un local din Arkansas în care cânta şi unde doi bărbaţi care s-au bătut pentru o femeie au declanşat un incendiu. Artistul s-a grăbit să îşi salveze chitara, căreia i-a dat acest nume inspirat de cel al femeii de la care a pornit disputa urmată de incendiu.

Licitaţia va include un inel de aur cu diamant, o selecţie de costume flamboaiante purtate de artist pe scenă şi placa de pe ''Walk of Fame'' de la Hollywood, cu o valoare estimată între 4.000 şi 6.000 de dolari.

BB King a decedat în locuinţa sa din Las Vegas în mai 2015, la vârsta de 90 de ani.

Artistul a vândut milioane de discuri la nivel mondial şi a fost inclus în ''Blues Foundation Hall of Fame'' şi ''Rock and Roll Hall of Fame''.

El a primit al 15-lea premiu Grammy în 2009 pentru albumul ''One Kind Favour''.

Comentarii

loading...