10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialCifrele finale ale Bac-ului

Cifrele finale ale Bac-ului

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9% (87.951 de candidați), iar pentru promoțiile anterioare de 27.6% (7.519 candidați). 307 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

S-au prezentat la examenul din această sesiune 147.929 de candidați (120.725 din promoția 2020, respectiv 27.204 din promoțiile anterioare).

Anul 2019 rămâne cu cea mai mică rată de promovare din ultima perioadă, de 63,68%.

În 2018, rata de promovare a fost de 67,7%, iar în 2018, 72,9%.

 

Urmează sesiunea a doua

Rezultatele au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

“Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat.

A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie. Înscrierile încep luni, 13 iulie și se încheie, vineri, 24 iulie.

“Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ”, mai menționează MEC.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media generală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (267 în total).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă