Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciolacu: Rămânem consecvenţi, mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că mâine (marți), parlamentarii PSD vor vota creșterea pensiilor.

Mihai Diac 0 comentarii

"Rămânem consecvenţi! Mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii!", a anunțat, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe Facebook.

"Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-aţi fugărit cu poliţia şi i-aţi amendat în starea de urgenţă! I-aţi ţinut la cozi în faţa spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au! Ajunge! Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii. Nu îşi bate joc de ei. Sunt părinţii şi bunicii noştri. Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum. N-aţi făcut nimic pentru ei. Aplicaţi legea măcar. Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate. Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi", a avertizat Marel Ciolacu.

Plenul Parlamentului se va reuni marţi, 22 septembrie, pentru a dezbate și a vota rectificarea bugetară. Votul va avea loc după ce, săptămâna trecută, Comisiile de buget din ambele Camere ale Parlamentului au formulat un aviz în care propun adoptarea cu amendamente a rectificării bugetare.

Unul dintre amendamente, aprobat de Comisii la propunerea PSD, ar urma să abroge articolul din rectificarea bugetară conform căruia punctul de pensie se majorează cu 14 la sută. Dacă se abrogă acest punct, rămâne în vigoare Legea sistemului public de pensii, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută.

Luni dimineață, premierul Orban cerea parlamentarilor să nu accepte amendamentul votat "de pesediștii din Comisiile de buget", pe motiv că bugetul României nu mai suportă cheltuieli suplimentare.

"Trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică", a avertizat șeful Guvernului.

Comentarii

loading...