Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viorica Dăncilă  (Foto: Arhivă)

Viorica Dăncilă (Foto: Arhivă)

CNCD a disculpat-o pe Viorica Dăncilă după declarațiile privind autiștii: Se încadrează în limite

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, luni, că declaraţiile premierului Viorica Dăncilă privind autiştii nu constituie discriminare, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

CNCD a decis că respectivele declarații se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Colegiul director al CNCD, întrunit luni în şedinţă, a dezbătut declaraţia premierului Viorica Vasilica Dăncilă, din cadrul interviului acordat televiziunii Antena 3, pe 15 februarie 2018, cu următorul conţinut: “Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”.

CNCD a decis, cu majoritatea celor prezenţi, respectiv cu 8 voturi pentru şi un vot împotrivă, că declaraţia respectivă se incadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare, potrivit unui comunicat de presă al CNCD.

De asemenea, lipsa intervenţiei moderatorului Mihai Gâdea nu constituie discriminare, a mai votat Consiliul.

Comentarii

loading...