23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCoadă de trei kilometri la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Coadă de trei kilometri la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane joi dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi. 

Racla a fost purtată pe umeri de către preoţi, fiind necesară intervenţia jandarmilor, întrucât oamenii prezenţi în catedrală s-au îmbulzit pentru a atinge sfintele moaşte.

Oamenii s-au aşezat la rând încă din noaptea de miercuri spre joi, în jurul catedralei. La Iaşi au ajuns, în cursul dimineţii, 7.000 de oameni din localitatea Voluntari, îmbarcaţi în 140 de autocare, puse la dispoziţie de primăria din localitate.

La ora 13.00, rândul pelerinilor măsura trei kilometri, afluxul de credincioşi fiind în creştere.

Opt persoane au necesitat îngrijiri medicale în primele ore de pelerinaj, fără însă a fi nevoie de transportul acestora la spital.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, care vor fi aduse, joi seară, cu avionul din localitatea Katerini, Grecia.

Mai multe străzi din centrul oraşului sunt închise circulaţiei.

Sfânta Liturghie de duminică se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din Român

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă