13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCod galben de vânt puternic în 11 judeţe în următoarele ore

Cod galben de vânt puternic în 11 judeţe în următoarele ore

Potrivit meteorologilor, până la ora 14.00, este cod galben de vânt în judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Covasna şi Harghita.

De asemenea, este cod galben, până la ora 15.00, în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

În zonele de munte, rafalele de vânt pot ajunge la 90 – 110 kilometri la oră, iar în zonele joase pot depăşi 60 – 70 de kilometri la oră.

De altfel, meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o informare de instabilitate atmosferică accentuată pentru întreaga ţară,  îndeosebi în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane.

Vor fi perioade cu averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină, cantitatea de precipitaţii putând ajunge şi la 35 de litri pe metru pătrat.

 

Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă