Cod galben în vigoare: Porturi închise şi dispoziţie de blocare a drumurilor care riscă să devină impracticabile. Foto: covasnamedia.ro

Cod galben în vigoare: Porturi închise şi dispoziţie de blocare a drumurilor care riscă să devină impracticabile. Foto: covasnamedia.ro

Cod galben în vigoare: Porturi închise şi dispoziţie de blocare a drumurilor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă, după şedinţa de analiză privind pregătirea pentru iarnă, care a avut loc sâmbătă, că MAI acţionează zilnic cu 9.800 de poliţişti, precizând că poliţia rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile.

Florin Budescu 0 comentarii

Codul galben de ninsori a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, fiind valabil până duminică, la ora 16.00. Codul galben de vânt este în vigoare duminică, în intervalul 02.00 - 16.00, informează Mediafax.

Trei trenuri de călători au fost blocate, duminică, în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce au căzut copaci pe calea ferată între staţiile Arion şi Grădiniţa. Peste 350 de familii din localitatea Piatra Fântânele nu au avut energie electrică mai bine de opt ore din cauza ninsorii.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că, duminică, după ce au căzut copaci pe firul de contact între staţiile CF Arion şi Grădiniţa, trei trenuri de călători au fost blocate, însă circulaţia feroviară a fost reluată.

“Este vorba despre trenul 1766 Timişoara – Iaşi, cu aproximativ 120 pasageri. A staţionat între localităţile Ilarion şi Grădiniţa. Trenul este alimentat ce energie electrică, problemele au fost remediate şi a fost pus în circulaţie. Interregio 1830 Timişoara - Iaşi staţionat în staţia Silhoasa şi de trenul 5712 Ilva Mică - Suceava care a fost oprit în staţia Ilva Mică, din cauza blocării drumului de către celelalte două trenuri”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt. maj. Ionela Gherghel.

De asemenea, Gherghel a mai spus că în zona Piatra Fântânele, 358 abonaţi au rămas fără energie electrică, însă echipajele au reuşit să remedieze situaţia.

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Bistriţa-Năsăud au acţionat, în ultimele 12 ore, 47 de utilaje de deszăpezire care au împrăştiat 414 tone de materiale antiderapante.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de poliţişti care acţionează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot judeţul, Bistriţa-Năsăud aflându-se sub avertizare cod galben de viscol şi ninsori până la ora 16.00.

“În Pasul Tihuţa, echipaje formate din poliţişti de la Serviciul Rutier, din cadrul posturilor de poliţiei şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului se află în zonă pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, poliţiştii rutieri efectuează controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele care urcă să fie echipate corespunzător”,

Comentarii

loading...